Лицемерие! На срещата за климата – 1200 лимузини, 140 самолета...

Резултатът - 41 000 тона въглероден диоксид
8 дек 2009 10:30,
130
Лицемерие! На срещата за климата – 1200 лимузини, 140 самолета...
Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Много се изговори за срещата на върха на ООН в Копенхаген, посветена на климатичните промени. На тази среща се залагат големи надежди за постигане на споразумение за намаляване на въглеродните емисии.

Излиза обаче, че самото събитие ще произведе толкова въглероден диоксид, колкото произвежда град с размерите на Мидълсбро, пише в днешния си брой британският The Telegraph.
 
Според Майкен Фрис Йоргенсен, управляващ директор на най-голямата компания за лимузини в Копенхаген, в обикновен ден по пътищата из Дания ще има едва 12 такива коли.

1200 лимузини, 140 самолета, 15 000 делегати, 5000 журналисти, 98 световни лидери...

По време на „срещата за спасяване на света“ обаче лимузините, поръчани на нейната фирма, ще са над 200.
 
„Смятахме, че няма да има много коли, като се има предвид, че е среща за климата“, логично разсъждава тя.

По думите на Йоргенсен, броят на поръчаните луксозни автомобили – от нейната компания и от конкурентни фирми, вече надхвърля 1200. Поръчката на Франция например е за 42 броя.

„Нямаме достатъчно лимузини в страната, за да изпълним поръчките. Ще трябва да докараме още от Германия и Швеция“, обяснява тя.
 
За сравнение поръчката за коли, които се движат на електричество или пък са хибридни, са само... пет.
 
Отделно от това летището в Копенхаген обяви, че очаква 140 частни самолета в най-натоварените дни от срещата. Това е толкова над капацитета на аерогарата, че след като доставят важните гости, самолетите ще трябва да бъдат оставяни на някои от регионалните летища или дори на аерогарите в Швеция.

Още по темата
На срещата на върха се очакват 15 000 делегати и официални лица, 5000 журналисти и 98 световни лидери.

Датската столица ще бъде благословена от присъствието на Леонардо ди Каприо, Дарил Хана, Хелена Кристенсен, принц Чарлз...

Най-скъпите хотели в града се пръскат по шевовете, въпреки че нощувката там струва 650 лири на вечер.
 
За капак улиците на Копенхаген започват да се пълнят с протестиращи от цял свят. Датското правителство ще изхарчи около милион крони (120 000 лири), за да организира „паралелна конференция“ за демонстрантите.

KlimaForum ще бъде проведена в лъскав спортен център, където властта се надява протестиращите да изразходват енергията си в басейните и стените за катерене, вместо в безредици по улиците.
 
И понеже това е Скандинавия, дори проститутките дават своя принос за спасяването на планетата.

Разгневени от призива на кметството, което приканва делегатите на конференцията „да бъдат устойчиви и да не плащат за секс“, местният синдикат на проститутките (да, те си имат синдикат), обяви, че всичките 1400 членове на организацията ще бъдат на линия за безплатен секс с всеки, който има пропуск от Срещата на върха за промените в климата...
 
И както самите организатори на величественото събитие признават, истината е, че 11-дневната конференция ще произведе 41 000 тона въглероден диоксид... 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
2
 
! Отговори
uadjet преди 14 години
Цялата далавера е -Едене ,пиене...А бе-''конгресен туризъм''.Да се изхарчат едни много пари,които в същност са чужди и начкрая-едно голямо НИЩО!15 ООО ЧЕРВАНАХАЛСТВО!
126
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
*** народ - *** изказвания
125
0
 
2
 
! Отговори
Поли преди 14 години
Като се имат за много "ангажирани" с този проблем,можеха поне да замажат очите на простолюдието,като бяха отишли с автомобили,изгарящи по-малко количества въглероден диоксид.Дори един PR не могат да направят.А от самата статия става ясно за какво се събират.
124
0
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 14 години
Не виждам кого ще уплашиш с бедния си речник. Явно отношението ти към света е еднакво както към хората, така и към природата. Но то обратното би било чудно... Вози си се в ладата, човече, и се смятай за много велик. Заради такива като теб международният път Е80 след Калотина в посока югоизток прилича на един безкарен нужник.
123
0
 
2
 
! Отговори
Аре стига с'а преди 14 години
Е какво сега Обама да ходи с метрото ли?Че то 4 мотриси само за Сикрет сървиз ще трябват,а и ще си бъде един чист популистки ход,лесно разгадаем за всички негови политически противници,които са доста.Това да не е България преди избори ,когато всички политици се"променят" и стават "по-добри и загрижени"
122
0
 
2
 
! Отговори
неук пита? преди 14 години
Добре де, ако водните пари от световните океани дават до 80% от парниковия ефект, а нашият ЦО2 примерно 10%, но годишните колебания на парите е прим. 5%, то какъв е смисълът от намаляване на нашия ЦО2 в случая наполовина?
121
0
 
2
 
! Отговори
Светлин Петров преди 14 години
Лично мнение!
120
0
 
2
 
! Отговори
Светлин Петров преди 14 години
Няма решение на проблема! Колко хора биха тръгнали на работа с колелот,вместо с автомобила си? Решил сам да "спася света" и тръгвам с колелото,а около мен профучават разни ГАЗ-ки,Чавдари и др. подобни машини,които бълват в пъти повече виглероден диоксит от автомобила ми? Има и др.примери :)
119
0
 
2
 
! Отговори
edin pi4 преди 14 години
Егати лицемерите долни. Вместо да дойдат пеша или с колело през океана те с лимозини и самолети.
118
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Имам си достатъчно ум, за да разсъждавам сама, без да чета подобни статии.
117
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Че пеша ли да отидат?Заглавието е провокативно и затова няма да чета статията, която цели манипулация на общественото мнение.
116
0
 
2
 
! Отговори
! преди 14 години
Простаци!
115
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Генерално решение на проблемите :D браво!
114
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не сте ли забелязали, че когато се провежда нещо мащабно винаги се наакват в гащите :) Не ни е за пърши път да четем такива новини :(Цитат: Истината е, че 11-дневната конференция ще произведе 41 000 тона въглероден диоксид...
113
0
 
2
 
! Отговори
Koko преди 14 години
"да мрът у кофите!"
112
0
 
2
 
! Отговори
Стоянова преди 14 години
Този форум много ми прилича на абсурден "научно"фантастичен филм,примерно от типа на "Марсиански атаки".Впрочем ,отдавна е ясно,че не "спасението" на планетата е въпросът ,който вълнува тъй-наречения елит,адруги,далеч по-човешки неща:пари,пари и пак пари.Колкото до горката Земя ина всичкинас останалите:само на Господ можем да разчитаме.
111
0
 
2
 
! Отговори
Томов преди 14 години
БХ, мерси за пожеланията и средния пръст, отдавам го на възпитанието ти. Работя на свободен график така че аз си избирам кога да работя. Когато пиша обикновенно се стрема да цитирам водещи агенции или учени, за да остана безпристрастен, защото така трябва да се гледа на нещата. Така че ако ти се смятат псевдонаучни изводите на водещи учени, геолози и агенции, се замисли за твоите познания и твоето мнение.Да си жив и здрав, метни още две дървета в огъня.
110
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да, всички данни сочат че има глобално затопляне, както е имало много пъти до сега. И замърсяването вследствие на човешката дейсност няма нищо общо с това.
109
0
 
2
 
! Отговори
БХ преди 14 години
Абе Томов, ти безработен ли си, нямаш какво да правиш ли или какво?Вземи се разкарай с твоите псевдонаучни полупознания.Поздрави със среден пръст! И майната ти!
108
0
 
2
 
! Отговори
баба Лена преди 14 години
А...!? Предполагам това ЛИЦЕМЕРИЕ са го взели от Българския парламент!?